V Británii stojí migrant proti migrantovi: Nejsem rasista, ale...

03.07.2016 7:45

Mohlo by se zdát, že lidé, kteří přišli před lety do Velké Británie za prací kupříkladu z bývalých kolonií, v referendu o vystoupení z EU hlasovali proti brexitu. Když v minulosti dostali sami příležitost k cestě do Velké Británie, kde mohli připravit lepší život svým dětem. Realita po brexitu však ukazuje, že starší migranti koukají na novější tzv. skrz prsty.

V Británii stojí migrant proti migrantovi: Nejsem rasista, ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Trhovec Tony přišel do Velké Británie v roce 1979. Britské občanství má už dlouho a dnes prodává kabelky. A nelíbí se mu, jak dobře se mají dnešní migranti. Přijdou na ostrov a hned dostanou dávky a při první příležitosti i práci. Migranti z předchozí generace si mohli podle Tonyho nechat o něčem podobném jen zdát. České čtenáře o situaci ve Spojeném království informuje s odvoláním na zahraniční zdroje server iDnes.cz.

„Nejsem rasista ani nic podobného, ale jen říkám, že sem přicházejí a pracují vlastně za nic. Děti ani Angličané neseženou práci, protože těmto lidem stačí velmi nízké mzdy. Všechno tu mají zadarmo, dostanou slevy na daních, obecní byty,“ stěžuje si Tony. Jejich předchůdci v minulých dekádách museli tvrdě dřít, aby si získali postavení.

Podobné hlasy se ozývají např. z pákistánské komunity. Lidé si stěžují, že přišli do země proto, aby se jejich děti měly lépe. Výhody prý ale získávají lidé z východu Evropy, obsazují pracovní místa, ale i místa v nemocnicích a jejich přítomnost v zemi zvyšuje i ceny nemovitostí. Asiaté mají z cizích Evropanů strach ještě z jednoho důvodu – Poláci a další cizinci bývají častokrát větší profesionálové ve své práci a Angličané si najímají raději je.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…