V Británii umírali i necovidoví pacienti kvůli nestíhajícím záchrankám

20.02.2021 21:47

Ve Velké Británii kolem Vánoc vzrostl počet zemřelých kvůli tomu, že přeplněné nemocnice nestíhaly odbavovat ambulance přijíždějící s pacienty v těžkých stavech. Informaci BBC přinesly Novinky.cz.

V Británii umírali i necovidoví pacienti kvůli nestíhajícím záchrankám
Foto: Pixabay (CC0)
Popisek: Britská vlajka (tzv. Union Jack)

V Londýně až o 63 % stoupl čas, který ambulance strávily před nemocnicemi čekáním na vyložení pacientů zaměstnanci špitálů. V hrabství Západní Midlands o 48 % déle. Vozy čekaly někdy i několik hodin.

Britské ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že stav se začal zlepšovat až po 30. prosinci, kdy začalo v nemocnicích ubývat pacientů s koronavirem, kteří vyžadovali hospitalizaci.

Celý text ZDE

Kvůli přeplněným nemocnicím a vytíženým záchrankám přišla o manžela zdravotní sestra z Londýna Rose Rwagasoreová. Její dítě jí zavolalo do práce, že je otci špatně a hodně zvrací. „Volali jsme záchranku, ale žádná nemohla přijet. Bydlíme pět minut od nemocnice,“ popsala Rwagasoreová.

Ambulanci podle svých slov volala snad tisíckrát, první však na místo dorazila po třech hodinách. U pacientů s příznaky mozkové mrtvice je potřebný čas příjezdu záchranky 18 minut. Podobných případů se v Británii odehrálo několik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…