V Británii už mají i film Brexit

14.06.2016 17:56

„My občané jsme lákáni, zastrašováni a tlačeni, abychom se vzdali svojí demokracie a svobody,“ zní v úvodu filmu Brexit, jenž byl zveřejněn na serveru Dotsub.com. „Tento film je výzvou k boji. Musíme bojovat za svoji nezávislost,“ zaznívá dál.

V Británii už mají i film Brexit
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

Film následně upozorňuje na to, že referendum o vystoupení Velké Británie z Evropské unie je nejdůležitější v životě voličů. Není prý tak důležité, zda volíte konzervativce nebo labouristy, neboť to si člověk může za čtyři roky rozmyslet. „Toto si rozmyslet nemůžete,“ praví se.

  • Film najdete ZDE

„Myslím, že tohle je poslední šance, kdy budeme moci hlasovat o členství v EU, dokud máme rozpoznatelnou identitu ještě jako Britové. A strašidelné je to proto, že když se rozhodneme špatně, budeme v tom pravděpodobně po celý můj život a pravděpodobně po celý život mých dětí,“ uvedl novinář a autor filmu James Delingpole.

„Jde o naši schopnost říct sami sobě, že jsme skutečně svobodný a demokratický národ,“ dodal historik Simon Heffer. 

Video následně poukazuje i na význam slova demokracie, věnuje se i rozlehlosti sídla Evropské unie, které se nachází v 90 budovách v Bruselu, následně i ve Štrasburku či Lucemburku. Současný premiér David Cameron je ve videu otitulován jako „hejsek“, bývalý předseda vlády Tony Blair jako „kluzký“. 

„Namísto toho, abychom se dívali do celého světa, vidíme, že EU zvedá padací most,“ dodává ve filmu Steve Baker.

„Hlavní hrdina“ se vydává také do Švýcarska, aby zjistil, jak může země žít bez Evropské unie. „Říkají nám, že musíme být v EU kvůli obchodu, ale Švýcarsko exportuje na hlavu pětkrát více než my. Ve skutečnosti jsou nejúspěšnějšími exportéry na světě. Pak nám říkají, že musíme být v EU kvůli pracovním místům. Míra nezaměstnanosti ve Švýcarsku je jedna z nejnižších na světě, nižší než ve všech zemích v EU,“ podotýká. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…