V Británii vyšli proti muslimům neofašisté. Podívejte se, co si dovolili přímo na ulici

27.11.2016 19:00

Server britského deníku The Guardian informoval o sobotních protestech proti výstavbě nové mešity a islámského centra v Boltonu – ve městě ležícím na severozápadě Anglie s asi 140 tisíci obyvatel. Protestů proti výstavbě mešity se zúčastnilo něco přes 100 lidí, ale proti nim se postavil přibližně stejný počet osob protestujících proti fašismu.

V Británii vyšli proti muslimům neofašisté. Podívejte se, co si dovolili přímo na ulici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Občané britského městečka Bolton mohli zhlédnout hned dvě demonstrace. Jedna protestovala proti výstavbě nové mešity a muslimského komunitního centra. Zúčastnilo se jí něco přes 100 pravicových radikálů, kteří zašli tak daleko, že na veřejnosti vystavovali obrazy hákových křížů a zdravili se nacistickým pozdravem.

Proti těmto radikálům se postavila přibližně stejně velká skupina demonstrantů, kteří naopak protestovali proti neofašismu. Oba tábory na sebe pokřikovali nadávky. Z jedné strany se za nacistických pozdravů nesly výkřiky „Žádnou další mešitu“, zatímco z druhé strany k první skupině létala slova „Nestojíme v našem městě o fašistickou spodinu“.

Neofašisté označili radu města za zkorumpovanou. Kolem výstavby mešity byla podle pravicových radikálů spousta otázek, ale rada města se jimi odmítla zabývat.

Jeden z radních, Nick Peel, označil protesty proti výstavbě mešity za „nebritské“. Každý má právo protestovat, to demonstrantům radní neupírá, ale neměli by prý zapomínat, že svoboda vyznání je jednou ze základních svobod, které utvářejí britskou společnost.

Policie obě demonstrace sice monitorovala, ale protože byly řádně nahlášeny. Nikdo nebyl zatčen.

Sluší se dodat, že na stavbu již bylo vydáno stavební povolení, které je platné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…