V Brně vyjelo 70 taxíků na podporu pražských kolegů proti Uberu

02.10.2017 14:06

Na podporu pražských kolegů proti přepravní službě Uber dnes vyjelo v Brně od Riviéry na 70 vozů taxislužby na tuřanské letiště po velkém městském okruhu. Vrátit se mají do 14:00 po stejné trase opět na Riviéru. Podle předsedy Cechu Taxi Czech Republic Radka Koláře jde o iniciativu zdola od jednotlivých taxikářů a dispečinků. V Brně soud Uber předběžným opatřením zakázal, připomíná ČTK.

V Brně vyjelo 70 taxíků na podporu pražských kolegů proti Uberu
Foto: Archiv
Popisek: Taxi

Taxikáři nechtějí Brno zablokovat, pouze dát najevo podporu kolegům z metropole, kteří dnes na znamení nesouhlasu s přepravními službami sdílené ekonomiky zablokovali pomalou jízdou cestu na pražské letiště. V Brně protestující taxíky vyjeli krátce po poledni normální rychlostí, nikoliv záměrně pomalu jako v Praze. Provoz v postižených ulicích v Brně pouze na pár minut zhoustl, zůstal však plynulý. Jelikož se taxikáři vydali do provozu přes křižovatku u deváté brány brněnského výstaviště, šňůra taxi vozů se hned na začátku roztrhala. Na akci dohlížejí policisté, v koloně mezi taxikáři jsou čtyři policejní vozy.

V Brně začal Uber fungovat od 1. února, v červenci však Krajský soud v Brně službu zakázal, protože jde podle něj o běžnou taxislužbu. Auta a řidiči však nesplňují řadu požadavků, které taxikářům předepisuje zákon a místní vyhláška.

„Jedeme na podporu kolegů v Praze proti nečinnosti státních orgánů. Nás v Brně magistrát a primátor Petr Vokřál (ANO) maximálně podpořili. Nechápu, že když soud vydá předběžné opatření v Brně, v Praze nic takového nejde,“ řekl Kolář. V Brně je 450 koncesovaných taxikářů, Kolář původně odhadoval, že se zúčastní čtvrtina z nich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…