V Bruselu opět vybuchla bomba. Tentokrát bez obětí

29.08.2016 9:05

Bomba vybouchla dnes v noci u budovy kriminologického institutu v Bruselu. Při útoku nebyl nikdo zraněn, neboť budova byla v době činu prázdná. Informovala o tom agentura Reuters.

V Bruselu opět vybuchla bomba. Tentokrát bez obětí
Foto: Twitter.com
Popisek: Teroristické útoky v Bruselu

K útoku podle belgických médií došlo kolem třetí hodiny ranní. Bombu odpálili zatím neznámí útočníci, kteří předtím autem prorazili zábrany u institutu. Nálož odpálili v blízkosti laboratoří. Rozsah škod zatím není znám. Budova po útoku vzplála. Na místo tak museli přijet hasiči, budova i přes jejich včasný zásah utrpěla značné škody. Výbuch také rozbil okna mnoha domů v okolí. 

V současné době není jasné, zda pachatelé utekli, nebo je policie zadržela. Útok nyní na místě šetří policie. Zda se jedná o teroristický čin, není nyní schopná říct.

V Belgii platí druhý nejvyšší stupeň pohotovosti kvůli terorismu. V březnu zaútočili na bruselském letišti a v metru sebevražední atentátníci, kteří zabili 32 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…