V ČSSD jsou mafiánské struktury, které pasou velkou část členů, padlo s poukazem na vlivného kamaráda Sobotky

07.08.2017 8:31

Na situaci v pražské ČSSD reagoval v dotazu na serveru ParlamentníListy.cz zastupitel hlavního města Prahy Jakub Michálek (Piráti). A servítky si rozhodně nebral, uvedl, že pražskou sociální demokracii ovládají polomafiánské struktury.

V ČSSD jsou mafiánské struktury, které pasou velkou část členů, padlo s poukazem na vlivného kamaráda Sobotky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Lídrem pražské kandidátky Pirátů je Jakub Michálek

„Pražská ČSSD je dlouhodobě pod vlivem pana Pocheho. Ten úkoluje podle všeho i Dolínka. Zůstane tento člověk na svém místě i poté, co bude ve Sněmovně? A berete vliv Pocheho jako významný?“ zeptal se čtenář Michálka.  

„Už dlouho říkám svůj názor, že pražskou ČSSD ovládají polomafiánské struktury. Tento svůj názor jsem také sdělil panu Zaorálkovi, když jsem ho osobně potkal na jedné diskusi, kde jsme spolu mluvili. Tyto struktury tvoří pánové Poche, Březina a Hulínský. Velkou část členů ČSSD pak tvoří ti, kteří jsou jimi tzv. paseni,“ zmínil Michálek s tím, že se domnívá, že sociální demokracie musí projít hlubokou reformou.

Všechny otázky a odpovědi najdete ZDE.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Anketa

Myslíte, že dnešní děti v dospělosti prožijí lepší život, než dnes prožíváme my?

5%
95%
hlasovalo: 12001 lidí

Na otázku týkající se Karla Březiny (ČSSD) odpovídal Michálek již o pár dní dříve. „Jak je možné, že pan Březina je stále v řadě placených funkcí na magistrátu? Lidsky tomu nerozumím,“ ptal se čtenář. 

„Naprosto vás chápu. Pan Březina byl pravomocně odsouzen za podvod, a přesto zastává funkci předsedy výboru zastupitelstva pro majetek, předsedy komise pro sportovní granty a předsedy klubu ČSSD. Je to kvůli tomu, že ho tam drží ČSSD a ostatní strany nemají koule na to, aby je s tím poslaly někam. Pražská ČSSD je bohužel polomafiánská struktura, a dokud se to nezmění, bude pan Březina u moci,“ sdělil Michálek. 

Podle tvrzení mnohých médií je Karel Březina blízkým člověkem premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Sobotka tak nad ním drží ochrannou ruku, a to i navzdory nejnovější kauze kolem sportovních dotací, v níž měl Březina figurovat společně s fotbalovým bossem Miroslavem Peltou či náměstkyní ministryně školství Kateřiny Valachové Simonou Kratochvílovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…