V Česku přibylo 7798 nově potvrzených případů nákazy koronavirem, nejvyšší sobotní přírůstek od začátku ledna

28.02.2021 9:33

Česko zaznamenalo nejvyšší sobotní přírůstek počtu potvrzených případů nákazy koronavirem od začátku ledna. Za sobotu jich přibylo 7798. V nemocnicích je 6998 infikovaných, z nichž je ve vážném stavu 1523 osob, informují Novinky.

V Česku přibylo 7798 nově potvrzených případů nákazy koronavirem, nejvyšší sobotní přírůstek od začátku ledna
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Zdravotníci z Karlovarska

Laboratoře v sobotu odhalily 7798 nově nakažených, tedy o tisíc případů více než před týdnem a nejvyšší sobotní počet od 9. ledna. Reprodukční číslo R se drží na hodnotě 1,2. Protiepidemický systém PES stoupl o bod na hodnotu 79.

Aktuálně je v Česku 147.584 potvrzeně nakažených. Ve vážném stavu je 1523 pacientů. V sobotu zemřelo v souvislosti s koronavirem 84 lidí.

  • Původní text ZDE

Neměnná situace zůstává na západě Česka, kdy Tachovsko je oblastí nejhůře zasaženou koronavirem. V sedmidenním sledovacím období tam připadá 1801,75 infikovaných na 100 tisíc obyvatel. Na pomyslném druhém místě je Plzeň-sever (1447,88), okres Sokolov (1384,17), ale také okresy Kolín (1262,87) a Ústí nad Orlicí (1148,44).

Ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček uvedl, že na vládě navrhne uzavření některých průmyslových podniků, dokud nebude propracován systém povinného testování v nich.

Od pondělka 1. března se na tři týdny zavřou všechny školy, školky i dětské skupiny. Rovněž na tři týdny se omezí pohyb osob pouze na území okresu podle místa trvalého pobytu. V hromadné dopravě, v obchodech a na dalších místech, kde se lidé shromažďují, bude povinné mít respirátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…