V Dienstbierově resortu se lily peníze do kanálu. Trump objevil podvod tisíciletí, řádil Kubera v rádiu

27.11.2016 18:27

Hostem dnešního vydání pořadu Pressklub Frekvence 1 byl Jaroslav Kubera (ODS), místopředseda senátu a primátor Teplic.

V Dienstbierově resortu se lily peníze do kanálu. Trump objevil podvod tisíciletí, řádil Kubera v rádiu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Když se diskutovalo o krajích, prohlásil, že vznik krajů byla jedna z největších chyb. Kraje podle něj „porodily“ kmotry. Dotace, které do krajů prostřednictvím jednotlivých ROP přicházejí, jsou podle Kubery „obrovské svinstvo“.

Mimořádně jej potěšilo, že prezident odvolá ministra Jiřího Dienstbiera. „Doufám, že nový ministr odstraní ty pijavice,“ podotkl s tím, že v resortu ministrem Dienstbierem spravovaném se „lejou peníze do kanálu“.

Za tragédii označil to, že Ústeckému kraji bude vládnout rada, v níž bude pět uvolněných náměstků. „Náklady na platy uvolněných funkcionářů budou asi 60 milionů,“ poznamenal s tím, že ODS se tomu snažila zabránit.

Řeč přišla i na to, že prezident letošního 17. listopadu nepromluvil. Kubera si myslí, že to nebylo dobře. Nevěří tomu, že prezident nechtěl provokovat. „Asi si chtěl odpočinout a mít klid. Asi se obával toho, že by vyvolával protiakce,“ přemítal Kubera.

Ohledně nadcházející volby prezidenta naznačil, že nynější prezidentský kandidát Michal Horáček neuspěje, konkrétně jej však jmenovat nechtěl: „Obecně říkám, předčasný start se obvykle nevyplatí. Já zatím nestartuju a spoléhám na to, že se stane zázrak a přijde správný člověk,“ uvedl. Kdo by měl konkrétně kandidovat na prezidenta, ale neuvedl.

Potěšilo jej, že pravděpodobný budoucí americký prezident Donald Trump „odhalil podvod tisíciletí globální oteplování“. „To je neuvěřitelný podvod, stojí biliony eur, nesnížíme teplotu ani o čtvrt stupně,“ rozhořčoval se.

Kritizoval podle něj nesmyslná opatření jako zavádění zákazu prodeje v obchodech o svátcích, když od toho ostatní státy ustupují. Nechápe také zakazování kouření v zoo. „To je už koniášství, jde to za hranu normálnosti,“ podotkl.

Není spokojen s tím, jakých výsledků dosahuje ODS, chtěl by dvouciferný výsledek. „Jde to pomaleji, než bych si přál. Důvěra se lehko ztrácí, ale těžko nabývá,“ posteskl si.

Domnívá se, že strategie ostatních politických stran v nadcházejících parlamentních volbách bude taková, že Babiš sice vyhraje volby, ale nesestaví vládu.

Vyjádřil se také k útokům na prezidenta. „Prezident nemusí být mým oblíbencem, ale to neznamená, že jej budu dehonestovat,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…