V Doněcku v noci zemřeli tři lidé. Podle povstalců příměří skončilo

16.09.2014 10:40

Další tři mrtvé a pět zraněných si v noci na dnešek vyžádalo ostřelování Doněcku, kde od víkendu trvají boje na severu města v okolí mezinárodního letiště. Oznámila to doněcká radnice, podle níž byly exploze dělostřeleckých granátů slyšet po celou noc. Boje na východě Ukrajiny od propuknutí separatistického povstání v dubnu si vyžádaly kolem 3200 mrtvých, oznámilo dnes velení ukrajinské armády.

V Doněcku v noci zemřeli tři lidé. Podle povstalců příměří skončilo
Foto: Sergei Grits, ČTK/AP
Popisek: Proruští ozbrojenci na východě Ukrajiny

Podle ukrajinského armádního analytika Dmytra Tymčuka se na ostřelování doněckého letiště, které je pod kontrolou armády, podílejí ruské jednotky. Koncentrace ruských vojsk se podle něj zvyšuje v okolí měst Lysyčansk a Debalcevo, na celém východě prý aktivizují činnost ruské diverzní a výzvědné skupiny. Přes hranice stále směřují na Ukrajinu kolony ruské bojové techniky, napsal Tymčuk na Facebooku.

Boje v okolí Doněcku dnes potvrdilo i velení povstalců. „Příměří skončilo, bojuje se po celém Novém Rusku," napsala dnes v přehledu situace na frontě povstalecká agentura Novorossija. Přestřelky podle ní pokračují nejen v Doněcku, ale i ve městech Debalcevo, Jasynuvata, Horlivka a Makijivka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…