V Evropě ještě žijí nezávislí politici, pochvaloval si Putin setkání se Zemanem

09.05.2015 20:31

Ruský prezident Vladimir Putin si pochvaloval setkání s českým prezidentem Milošem Zemanem. Konstatoval, že i v Evropě ještě žijí politici, kteří se chovají nezávisle a nebojí se nahlas říkat svůj názor. Zeman prohlásil, že se stavěl proti sankcím vůči Rusku a věří v jejich co nejrychlejší konec.

V Evropě ještě žijí nezávislí politici, pochvaloval si Putin setkání se Zemanem
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

„Je mi potěšením konstatovat, že v Evropě stále ještě existují politici, kteří jsou schopni říct svůj názor přímo a hájit a prosazovat nezávislou politiku,“ prohlásil prezident Ruské federace. Z jeho úst také zaznělo, že Rusko není zemí, která nese zodpovědnost za ochlazení vztahů se Západem. Je to druhá strana. A právě díky Zemanovi by se prý mohlo podařit vzájemné vztahy opět „ohřát“.

Překážkou k tomuto oteplení jsou však protiruské sankce a tady Putin od Zemana slyšel, že český prezident byl vždy proti jejich zavedení a věří v jejich brzký konec. „Sankce jsou krátkodobé řešení,“ uvedl český prezident, který zároveň v duchu zlepšování počasí na jaře konstatoval, že po ochlazení musí přijít také oteplení, a to jak ekonomické, tak politické a kulturní.

Za zmínku stojí, že český prezident odmítl tlumočníka a hovořil se svým hostitelem v jeho mateřštině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…