V Ivančicích vznikla koalice šesti stran, starosta Adam skončil

23.10.2014 15:40

V Ivančicích na Brněnsku už nebude po 12 letech starostou Vojtěch Adam, který kandidoval jako nestraník za komunisty. Přestože KSČM opět vyhrála volby, vznikne široká koalice, která bude mít devět křesel z 15. Čtyři má sdružení STAN, z něhož pravděpodobně vzejde starosta Milan Buček. Po jednom křesle má dalších pět stran či hnutí, řekl dnes Buček ČTK.

V Ivančicích vznikla koalice šesti stran, starosta Adam skončil
Foto: archiv VA
Popisek: Poslanec a starosta Ivančic MUDr. Vojtěch Adam (KSČM)

Do koalice se tak nedostali komunisté a sociální demokraté, kteří měli v předchozím volebním období dohromady sedm křesel, nyní mají o jedno méně. „S některými lidmi z těchto dvou stran jsme po předchozích zkušenostech nechtěli spolupracovat. S jinými si ovšem spolupráci představit dokážeme a věřím, že to bude fungovat ve prospěch Ivančic," uvedl Buček.

V Ivančicích zůstane jeden uvolněný a jeden neuvolněný místostarosta, radních bude pět. „Ještě ladíme detaily a o postech ještě jednáme," poznamenal Buček. Za nejen svůj cíl si vytkl dva klíčové body. „Konečně chceme dodělat a schválit územní plán. Aktuálně je ve veřejném projednávání. Druhým úkolem je revitalizovat pozemky pod Rénou a udělat zde sportoviště a odpočinkovou zónu," řekl Buček.

Zároveň chce prověřit, zda by kamiony mohly užívat silnici podél železniční trati, která je takzvaným jižním obchvatem. „Chtěl bych kamiony odvést z centra," uvedl. Rád by také s novými kolegy v zastupitelstvu přispěl k tomu, aby Ivančice ožily a aby více fungovaly sportovní či kulturní spolky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…