V KSČM vypadl těsně před volebním sjezdem ze skříně tento kostlivec

13.05.2016 18:00

Uvnitř KSČM rezonuje skandál. Ačkoliv s nechvalně známou lobbistkou a „mediální guru“ Janou Mrencovou z Mariánskolázeňska již mělo vedení strany dávno ukončit spolupráci – respektive prostřednictvím firem Profil s.r.o., Futura a.s. a Futura Art s.r.o., zdá se, že spolupráce pokračuje v tichosti dále, a to přes výslovný zákaz ústředního výboru, který v jednom ze svých usnesení, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici, zavazuje své členy k okamžitému ukončení spolupráce s touto kontroverzní osobou. Dle některých členů strany je možné, že spolupráce pokračuje dále.

V KSČM vypadl těsně před volebním sjezdem ze skříně tento kostlivec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební kampaň KSČM

Svědčí o tom rámcová smlouva o zajištění služeb na tento rok, resp. do konce března 2016, se společností Marketingové Centrum Profil, s.r.o. se sídlem v Mariánských Lízních, kterou má naše redakce k dispozici. Jedná se mj. o zpracování „pozitivních PR“ či „výběr témat pro média“ nebo „odstranění komunikativních bloků“.

Zatímco společnost, kterou ovládala Mrencová, se jmenovala producentské centrum Profil s.r.o., uvedená smlouva je uzavřená se společností marketingové centrum Profil s.r.o.. Jakkoliv je název společnosti odlišný, členy KSČM, kteří uvedenou smlouvu šíří po sociálních sítích, znepokojuje podobnost s uvedenou společností, i skutečnost, že marketingové centrum Profil, které stejně jako producentské centrum Profil, sídlí v Mariánských Lázních. 

Opět „na scéně“?

A co k tomu zástupci KSČM? Poslanec Parlamentu ČR a krajský zastupitel Jiří Valenta pro ParlamentníListy.cz uvedl: „Já osobně nemám o aktuální spolupráci s paní Mrencovou žádné informace a ani nikde uvnitř KSČM nic takového neregistruji. O usnesení ÚV KSČM samozřejmě vím, a proto předpokládám, že veškerá spolupráce s paní Mrencovou a její agenturou PROFIL byla ukončena. Futura je obchodní akciová společnost, do jejíhož firemního chodu nikterak nevidím. Osobně jsem se setkal s paní Mrencovou pouze dvakrát a to v době, kdy se podílela na průběhu mé senátní volební kampaně v roce 2008, avšak toto se odehrávalo ještě před zmíněným usnesením ÚV KSČM..."

Peníze, peníze! O ty tu běží…

Konkrétnější byla náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje pro oblast investic, majetku a centrálního nákupu Zdeňka Lišková (KSČM): „Kraj jako územně správní celek s touto paní nemá vůbec nic společného. Ta se tu objevovala, když měla s partají nasmlouvanou nějakou spolupráci, jak jsem zjistila. Myslím si, že to byla velká chyba. Ta paní je sprostá, vulgární, v podstatě to, co by měla plnit, požaduje, aby to dělala jiná organizace, a to se mi nelíbí. Třeba si naúčtovala, že má něco roznést a nic nebylo. Konkrétně jsem to mohla hodnotit, když byly minulé senátní volby, Tachov a Cheb, tam se tedy vyskytovala. Zjistili jsme, že v tom samém obvodu zastupovala klidně další kandidáty, tak si dovedete představit, jaká je to morálka. Kdo měl vyhrát a za kolik, to ví pánbůh. Náš pochopitelně nevyhrál, asi neplatil dost, to je moje domněnka,“ zaspekulovala si pro ParlamentníListy.cz Lišková a pokračovala: „ Jak se chovala, já bych si to nenechala líbit, na hrubý pytel hrubá záplata. Osobně si myslím, že co s ní naše strana začala spolupracovat, tak jsme šli trošičku, jak se říká, do kytek, že se ty věci zhoršily. Ta paní byla ochotná, jak jsem se dozvěděla, sloužit komukoliv, jakékoliv straně, jen když zaplatili, jakémukoliv podniku. Údajně ji také pronásledují pro různé dluhy. Poslední verze, co jsme se dozvěděli, že dostala dva roky podmínku za kauzu s Horkým,“ odkazovala na mariánskolázeňského místostarostu za ČSSD, který byl podezírán policií z korupce a v rámci této kauzy byla Jana Mrencová poslána do vazby. „Takovýto charakter, s tím bych nechtěla spolupracovat, a samozřejmě ani kraj ne,“ dodala rozzlobeně Lišková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…