V Kodani už se zase střílí. Může za to prý gang „Dána“ vedený muslimským přistěhovalcem

22.09.2017 8:46

V Kodani i nadále pokračuje válka gangů, která hlavní město Dánska provází dlouhé měsíce. Včera uzavřela policie kvůli další střelbě přistěhovaleckou čtvrť Norrebro, která je považována za klasickou no-go zónu.

V Kodani už se zase střílí. Může za to prý gang „Dána“ vedený muslimským přistěhovalcem
Foto: Foto: Vít Hassan
Popisek: O tom se nebudeme bavit...

Na začátku letošního srpna redakce serveru ParlamentníListy.cz informovala o „rozmachu“ přistěhovaleckého gangu Loyal to Familia v čele s Shuaibem Khanem. Jeho členové šikanují místní obyvatelstvo prosazováním práva šaría a rovněž vybíráním výpalného. Policie byla vzhledem k téměř každodenní střelbě nucena přistoupit k několika speciálním opatřením. Například může bez uvedení důvodu kohokoli zkontrolovat, jestli u sebe nemá zbraň.

Dánské úřady sice (nejenom) přistěhovaleckým gangům vyhlásily válku, ale zatím se bezpečnostní situace v hlavním městě země příliš nelepší. Včera ráno došlo ve čtvrti Nørrebro k další střelbě, při které byli zasaženi muž a žena. Podle kodaňské policie se střílelo ještě na jednoho muže, který však nebyl zasažen. Za střelbu byl zatčen šestadvacetiletý muž, jehož národnost či etnickou příslušnost však server Local neupřesňuje.

Jedna z policejních hlídek se právě pohybovala poblíž incidentu, tak došlo k zajištění pachatele v podstatě vzápětí. „Pachatel je napojen na zločinecké gangy. Při zatčení se nebránil a proti zasahujícím policistům nebyla vyslána žádná další střela,“ cituje Local policejního inspektora Poula Kjeldsena. O úspěšném zásahu ve válce proti zločineckým gangům kodaňská policie posléze informovala na svém twitteru.

„Členové gangu si vybrali čas a místo, ale policie o všem věděla. Chceme tímto vyslat gangům signál, že by měly příště hodně zvažovat, než se rozhodnou udělat něco podobného. Za něco takového mohou strávit ve vězení hned několik let. Takže bychom jim chtěli tímto vzkázat, že si pro ně brzy přijdeme,“ nekompromisně konstatoval šéf kodaňské policie, která sice pachatele brzy dopadla, ale střelbě stejně nedokázala zabránit.

Jak server Local připomíná, hlavním důvodem pravidelných násilností a střelby je zmiňovaný gang Loyal to Familia, který vede muslimský přistěhovalec Shuaib Khan. Ten byl sice zatčen policií, ale vzájemné střety s ostatními gangy, působícími v oblasti čtvrtí Nørrebro, Mjølnerparken a okolí pokračují i nadále. Kodaň se přitom paradoxně letos v březnu umístila v žebříčku společnosti Mercer, sledujícím kvalitu života, na devátém místě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…