V Libyi vládne totální chaos, tvrdí fotograf Krupař. Viděl i postřílené islamisty

05.08.2016 8:33

O Libyi pohovořil s moderátorem Martinem Veselovským v pořadu DVTV.cz fotograf Stanislav Krupař. Před několika dny se totiž z této země vrátil. „Ukazovali mi postřílené islamisty,“ zmínil mimo jiné.

V Libyi vládne totální chaos, tvrdí fotograf Krupař. Viděl i postřílené islamisty
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

„V Syrtě se odehrává boj proti Islámskému státu. Je to jediná pozice Islámského státu mimo Blízký východ. Bojují tam lidi, kteří nás zachraňují před islámskými teroristy,“ podotkl úvodem Krupař. Evropa zde má podle něj i své hospodářské zájmy, proto by neměla Libyi opomíjet. 

Celé video ZDE.

Následně také hovořil o postřílených islamistech, které viděl. „Panuje zde absolutní nenávist na obou stranách. Je to válka, ve které se neberou zajatci. Zajatci se rovnou střílí, a to je ta lepší varianta. Někteří se několik týdnů mučí,“ zmínil Krupař.

Spousta těch, kteří jsou rekrutováni k Islámskému státu, jsou podle jeho slov Tunisané a Nigerijci. „Musí to být lidi, kteří bojují z přesvědčení. Dnes nemají jinou možnost, než že zahynou,“ podotkl. Podle něj tak nejde o peníze. 

Krupař také uvedl, že v zemi vládne totální chaos. Hlavní tíha bojů je na městě Syrta, jež má vlastní jednotky, které platí byznysmeni. Bojovníci jsou prý blázniví mladí kluci. Ti jsou podle jeho slov ochotni umírat s úsměvem na rtech. 

Fotograf se také vyjádřil k migrační krizi, kdy podle něj proud utečenců nevyschl, ale jen se po uzavření turecké cesty přesunul do Libye.

V zemi je podle jeho slov také znát hořkost z chování Západu, kdy jsme se dle nich na ně vykašlali. „Dávají nám za vinu, že se země propadla do takového chaosu. Americké nálety, které teď přicházejí, jsou vítány. Je jasné, že Islámského státu se Libyjci zbaví, ale není jasné, co se stane poté,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…