V Maďarsku je před volbami živo. Bouří se neziskovky a existuje prý tajná nahrávka o Sorosovi

22.03.2018 22:50

V Maďarsku to necelé tři týdny před volbami skutečně jiskří. Bruselský server Politico přináší informace o kauze nevládní neziskové agentury Migration Aid, která se prý stala terčem provokace "zahraničních agentů".

V Maďarsku je před volbami živo. Bouří se neziskovky a existuje prý tajná nahrávka o Sorosovi
Foto: repro youtube, tan
Popisek: George Soros

Vztahy mezi maďarskou vládou a nevládními neziskovými organizacemi (NGO) je dlouhodobě na bodu mrazu. Premiér Viktor Orbán obviňuje NGO z toho, že jsou financovány zájmovými skupinami ze zahraničí a ty se snaží ovládnout dění v zemi. Největším terčem kritiky ze strany vlády je potom americký miliardář a filantrop maďarského původu George Soros, který v zemi skutečně celou řadu neziskovek financuje.

Ale právě z oblasti neziskového sektoru nyní přichází protiúder. Nevládní nezisková organizace Migration Aid nyní přišla s obviněním, podle kterého vláda Viktora Orbána spolupracuje se zahraničními agenty na diskreditaci představitelů občanské společnosti. Obvinění přichází poté, co byl v provládním deníku Magyar Idők zveřejněn obsáhlý článek o údajných ilegálních aktivitách zmiňované organizace Migration Aid.

Autorem článku je Zsolt Bayer, který spoluorganizoval provládní demonstrace a má velmi blízko k vládní straně Fidesz. Podle jím zveřejněných záznamů šéf Migration Aid András Siewert přiznal, že se jeho organizace podílela na ilegální činnosti. Měl tak učinit při dvojnásobném setkání s izraelským podnikatelem Grigori Alexandrovem na začátku letošního roku. Samotný Siewert setkání na tiskové konferenci přiznal, ale uvedl, že šlo nejspíš o nastrčeného agenta.

„Chování toho muže bylo tak podezřelé, že jsme kontaktovali příslušné maďarské orgány. Bezpečnostní experti nám potom říkali, že šlo nejspíš o agenta. Myslím, že v tom figurovali lidé z Ruska a Izraele. Chtěli nás vyprovokovat k porušení zákona. Šlo přímo o zpravodajce, ,nebo lidi, kteří s nimi nějakým způsobem spolupracují,“ uvedl šéf Migration Aid před novináři s tím, že Alexanderov se zajímal o organizace, které jsou kritizovány vládou.

„Rovněž projevil přání získat databázi migrantů a jejich biometrické údaje a ptal se mě, jestli bychom mohli pomoci při organizování protivládních protestů,“ cituje Siewerta Politico s tím, že deník Magyar Idők včera uvedl, že získal další tajnou nahrávku. Bývalá zaměstnankyně Soros Fund Management Tracie Ahernová na ní tvrdí, že George Soros posílá do Maďarska miliardy dolarů a pracuje zde pro něj 2000 lidí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…