V Maďarsku prý extremisté chystali útok na premiéra Orbána

27.11.2015 22:46

Dva podezřelí muži, které maďarská policie zadržela minulý týden po nálezu zbraní v jejich autě, měli prý v plánu vraždy členů vlády. Uvedli to v pátek maďarští představitelé. Tamní bulvární deník Blikk dle serveru Novinky.cz dokonce tvrdí, že cílem útoku měl být premiér Viktor Orbán.

V Maďarsku prý extremisté chystali útok na premiéra Orbána
Foto: Redakce
Popisek: Maďarská vlajka

Náměstek ministra vnitra László Tasnádi uvedl, že muži, kteří jsou ve vazbě, sdíleli extremistické názory. Ministr vnitra Sándor Pintér doplnil, že na jejich záměry se přišlo během policejní práce při ochraně nejvyšších ústavních činitelů, včetně prezidenta, premiéra a předsedy ústavního soudu. Kdo konkrétně měl být terčem útoku však není známo. 

Protiteroristické středisko, známé pod zkratkou TEK, po zadržení podezřelých ohlásilo zesílení ochrany maďarských státních představitelů.

Pintér, podobně jako další vládní činitelé, hájí akci TEK kritizovanou opozičními politiky poté, co soud nařídil propustit na svobodu čtyři jiné zatčené podezřelé, protože neměli nic společného s terorismem ani se zločinci, ale šlo o nadšené fanoušky vojenské historie. Ty TEK přistihl se starými granáty, které našli detektorem kovů v lese, a podezíral je z vazeb na mezinárodní terorismus. Dva muži byli maďarští občané, další dva byli jejich krajané ze Slovenska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…