V Moskvě policie rozehnala průvod homosexuálů. Zasypali je vejci a odvezli neznámo kam

31.05.2015 19:58

Včera se v Moskvě konal nepovolený pochod pro práva homosexuálů. Ruský názor na toto téma se stále nezměnil, tudíž zakročila policie a zatkla přinejmenším šestnáct účastníků. Informovalo o tom Rádio Svobodná Evropa.

V Moskvě policie rozehnala průvod homosexuálů. Zasypali je vejci a odvezli neznámo kam
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prahou se prohnal pochod Prague pride 2013

Policie na nepovoleném průvodu zatkla přinejmenším šestnáct aktivistů, a za vydatného deště vajec z vedlejšího tábora ortodoxních nacionalistických demonstrantů je naložila do připravených vozů.

Někteří účastníci protestu proti průvodu také skončili v policejních vozech, poté co agresivně napadli poklidnou demonstraci. Na dva z aktivistů, kteří jeli s duhovou vlajkou s nápisem „Make love not war“ na čtyřkolce, zaútočili a ze čtyřkolky je sundali.

Gayové jsou v Rusku stále nenáviděnou skupinou a jejich pochody jsou pravidelně zakazovány všemi autoritami. Již podesáté v řadě. Jedná se o každoroční rituál, který ukazuje pohled ruské veřejnosti a církve na homosexuální menšinu.

Celý text zde

Elena Kaktaryová, aktvistika proti právům gayů, nesla ceduli s textem „Ne evropským gay hodnotám. Ne evropskému gay způsobu vývoje. Jen Rusko a jen vítězství.“

„Jsem proti tomuto fenoménu, který na nás tlačí, proti homosexualitě, proti netradičním hodnotám tak řečeno. Nebo pokud mám mluvit na rovinu, proti pederastu a sodomii,“ řekla novinářům.

Vladimír Putin v jednom z rozhovorů v průběhu olympiády v Soči mimo jiné přirovnal homosexualitu k pedofílii a naznačil, že Rusko se musí „očistit“ od homosexuality, pokud chce mít větší porodnost.

To vše v podpoře protihomosexuálnímu zákonu, který kriminalizuje propagandu homosexuality. Tento zákon byl přijat v roce 2013, jako pozměňovací návrh k existujícímu zákonu o ochraně dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…