V Moskvě uvízly desítky Afričanů, kteří přijeli na fotbal. Co s nimi bude?

17.07.2018 13:01

Mezi už historické relikty internetu patří takzvané nigerijské e-maily, které ve špatné angličtině přesvědčovaly, že jste dědicem milionového bohatství. Na špek podvodníkům teď skočili sami Nigerijci, kteří přiletěli na mistrovství světa. Zprávu přinesla ruská agentura TASS a nigerijský Daily Post.

V Moskvě uvízly desítky Afričanů, kteří přijeli na fotbal. Co s nimi bude?
Foto: Wikipedia commons
Popisek: Prezident Nigérie Muhammadu Buhari

Do Ruska přiletělo mnoho Nigerijců s doklady, které jim podvodníci prodali se slovy, že si v Rusku snadno najdou práci. Jaké však bylo jejich překvapení, když zjistili, že jim prodávající lhali a po šampionátu musí Rusko opustit. A ještě větší překvapení je čekalo, když se dověděli, že podvodníci zrušili i jejich zpáteční letenky. Ti bohatší z nich si letenky koupili a odletěli. Ti chudší teď bydlí v hostelech nebo na ulici.

Anketa

Je dobře, že se Donald Trump snaží vyjít s Vladimirem Putinem, i když mu za to v USA nadávají?

98%
2%
hlasovalo: 15699 lidí

Napáleným Nigerijcům se rozhodli pomoct neziskové organizace. Uspořádaly protest, na kterém se asi 80 Nigerijců před jejich ambasádou dožadovalo, aby jim vláda pomohla s návratem domů. „Teď je tu 76 lidí, dalších padesát je na letišti Domodědovo a po patnácti na dalších dvou letištích. A 200 až 400 lidí je na ulicích nebo v nouzovém přístřeší,“ řekl jeden z aktivistů a pokračoval: „V Nigérii jim prý řekli, že si práci seženou snadno. A tihle lidé jsou připravení dělat cokoli.“

Někteří se ale domů vrátit nechtějí. Pár z nich se se svými fanouškovskými dokumenty zkoušelo dostat do Estonska. Další se nechal slyšet, že je právník a chce se přes Polsko dostat až do Německa.

Demonstrace zřejmě byla úspěšná. Prezident Nigerie Muhammadu Buhari včera nakázal ministru zahraničních věcí a ministru letecké dopravy zařídit, aby začal proces repatriace opuštěných Nigerijců. Podle jeho tiskového mluvčího je toto rozhodnutí v souladu s jeho politikou starat se o blaho Nigerijců. Ať už jsou kdekoliv.

Celý článek ZDE:

a ZDE:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…