V Mošnově začnou dvoudenní Dny NATO. Lákadlem jsou americké bombardéry

17.09.2016 6:36

Na letišti v Mošnově nedaleko Ostravy dnes začnou dvoudenní Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády ČR. Letošními hlavními lákadly na akci, na kterou je vstup zdarma a například loni ji navštívilo přes 220.000 lidí, budou americké bombardéry B-1B Lancer a B-52 Stratofortress.

V Mošnově začnou dvoudenní Dny NATO. Lákadlem jsou americké bombardéry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka NATO

Zatímco "bépadesátdvojku" mohli lidé v Mošnově vidět už několikrát, B-1B tam přiletěl poprvé a bude vůbec prvním letadlem s technologií stealth, které bude na Dnech NATO k vidění. Díky této technologii umí být letoun neviditelný pro radary.

Dalšími letošními lákadly budou například vystoupení italské akrobatické skupiny Frecce Tricolori, ukázka akce speciální ženské jednotky jordánské armády nebo konvertoplán CV-22B Osprey. Program, který je podle organizátorů nejbohatší v historii, zahrnuje přes 250 kusů techniky v dynamických i statických ukázkách.

Jako každý rok se na silnicích v okolí letiště očekávají dopravní komplikace a tvorba kolon. Organizátoři proto doporučují lidem, aby volili alternativní druhy dopravy, například vlak nebo bicykly, pro něž jsou připravené bezplatné kolárny. Lidé, kteří budou během Dnů NATO z mošnovského letiště odlétat například na dovolenou, by měli vyjet s dostatečným předstihem. Návštěvníci musí také počítat se zdržením kvůli bezpečnostním kontrolám, které letos pořadatelé zavedli. Areál se bude otevírat v 08:30, kontroly začnou u hlavních vstupů už v 06:30.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…