V Německu můžete vyslovit jakýkoliv názor, jen pak musíte počítat s reakcí... Prostořeký sportovec způsobil u sousedů kauzu

16.01.2019 18:52

Německá házenkářská ikona Stefan Kretzschmar prý přestřelil. Podle serveru německého deníku Der Tagesspiegel vypustil sportovec z úst naprosto nepřijatelná slova. Podívejte se sami, co vlastně řekl.

V Německu můžete vyslovit jakýkoliv názor, jen pak musíte počítat s reakcí... Prostořeký sportovec způsobil u sousedů kauzu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Německé spolkové republiky

Dělící čára mezi cílenou provokací a totální hloupostí je často velmi tenká, zahajuje svůj komentář Louis Richter. Stačí se prý podívat na vyjádření Stefana Kretzschmara o svobodě slova obecně a ve sportu zvláště. „V této zemi svoboda slova v pravém slova smyslu neexistuje. My sportovci musíme vždy počítat s dopady toho, co říkáme, na našeho zaměstnavatele nebo na reklamní partnery,“ poznamenal házenkář. Pozor na pusu si musí sportovec dávat, třeba když má na uprchlickou krizi trochu jiný názor, než je mainstreamový názor.

Louis Richter k tomu dodal, že házenkář rád provokuje, aby strhl pozornost na sebe i na svůj sport. Ale to nemění nic na tom, že vyslovil falešný a nebezpečný názor. Komentátor to tak vidí.

Richter je přesvědčen, že sportovci mohou vyjadřovat své politické názory, dokonce by je měli vyjadřovat, protože veřejnost může zajímat, co si jejich sportovní ikony myslí. Kupříkladu Christian Streich, trenér fotbalového klubu bundesligy SC Freiburg, opakovaně vyzývá k toleranci a vystupuje proti rasismu. Národní basketbalový tým před časem zveřejnil video, v němž ukazuje „barevné Německo“.

Kretzschmar svým prohlášením podle komentátora v podstatě vystoupil proti těm, kteří vyslovují tolerantní názory, a naznačil, že něco takového se vlastně nesmí. Smí, jen je třeba počítat s tím, že vaše prohlášení vyvolá reakce. „Každý člověk si muže vytvořit názor a vyslovit ho. Takhle to chodí v této zemi. Naštěstí,“ uzavřel komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…