V Německu pokračuje soud s Afgháncem, který znásilnil a zavraždil studentku. Podrobnosti jsou děsivé

06.09.2017 8:17

V německém Freiburgu pokračuje soud s afghánským migrantem Husseinem K., který loni na podzim obzvlášť brutálním způsobem znásilnil a zavraždil devatenáctiletou studentku medicíny Marii L.

V Německu pokračuje soud s Afgháncem, který znásilnil a zavraždil studentku. Podrobnosti jsou děsivé
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Většina uprchlíků ze Súdánu se představuje jako Mohamed

Jak referuje magazín Focus, dalšího soudního přelíčení se zúčastnilo přibližně 150 přihlížejících, kteří byli hned v úvodu šokování popisem trestného činu z úst státního zástupce Bergera. „Pachatel chytil kolo za řidítka a začal oběť škrtit. Patrně rychle ztratila vědomí,“ uvedl státní zástupce s tím, že na hrudníku, břiše a vagíně oběti byly objeveny tržné rány a kousance. „Pachatel pronikl do oběti patrně svými prsty a přivodil jí zranění vagíny i konečníku.“

„Po tomto konstatování mnoho přihlížejících stěží potlačilo výkřiky zoufalství. Emoce se nezklidnily ani poté, co bylo řečeno, že kdyby Afghánec nehodil dívku do vody, mohla dál žít,“ píše Focus. „Pachatel zcela záměrně zavraždil člověka, kterého před smrtí navíc týral a mučil,“ pokračuje před šokovaným publikem státní prokurátor ve výčtu provinění Afghánce, který svoji oběť znásilnil, týral a nakonec hodil do řeky.

Celý text v němčině je ZDE.

Podle magazínu Focus však obžalovaný mladík neprojevuje vůbec žádné emoce. Před soudem se dále probírá jeho minulost, která je skutečně velmi temná. Z rodného Afghánistánu odešel v roce 2015 a dostal se nejprve do Řecka. Zde byl odsouzen k deseti letům vězení, protože shodil mladou ženu ze skály. Naneštěstí pro studentku medicíny Marii L. byl o několik měsíců později propouštěn na amnestii a zamířil právě do Německa.

Řecké úřady nicméně svým německým partnerům nepředaly o Afghánci žádné informace, a ten tak v nové zemi začal s čistým štítem. Sekat latinu mu však vydrželo ani ne rok a přišel výše uvedený případ vraždy a znásilnění studentky Marie, jejíž otec je shodou okolností vysokým úředníkem Evropské unie, která vybízí všechny své členské státy k přijímání uprchlíků a migrantů. V mnoha případech se bohužel něco takové nemusí vyplatit.

Jak si dále reportéři magazínu Focus povšimli, afghánský vrah bez přestávky líčí i ty nejmenší detaily ze svého života po odchodu ze své rodné země, ale pokus o vraždu v Řecku a následné odsouzení na 10 let do vězení nepochopitelně vynechává. „Dalším bizarním okamžikem procesu je, když soudce vyhoví obhajobě, aby musela veřejnost opustit soudní síň ve chvílích, kdy budou vznášeny otázky k náboženství a sexuálnímu životu pachatele.“

Finální rozsudek by měl být vynesen 8. prosince. Do té doby bude vyslechnuto několik desítek svědků a soudce bude muset „rozlousknout“ jednu zásadní otázku. Afghánec totiž tvrdí, že mu v době spáchání trestného činu bylo jen sedmnáct let. Experti se naopak domnívají, že je mu minimálně o tři až čtyři roky více. Pokud bude uznán plnoletým, může čelit trestu doživotí, v opačném případě stráví ve vězení nejvýš patnáct let.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…