V Německu proběhla obrovská akce proti radikálním islámským duchovním

10.08.2016 18:58

Napilno měla dnes brzy ráno německá policie. V Dortmundu, Duisburgu a dalších městech Severního Porýní-Vestfálska zahájila totiž razii proti islámským duchovním, kteří byli podezřelí z verbování bojovníků pro Sýrii a Irák.

V Německu proběhla obrovská akce proti radikálním islámským duchovním
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Informaci přinesl mezi prvními server deníku Westdeutsche Allgemeine Zeitung. Policie podle něj hledá důkazy o napojení duchovních na teroristické organizace. Kromě Dortmundu a Duisburgu zasahovali policisté také v Düsseldorfu nebo v obci Tönisvorst. Celkem se jí zúčastnilo 150 strážců zákona. 

Mezi zadrženými byl i Hasan C., jenž provozuje cestovní kancelář v Duisburgu a prostory pro výuku islámu. Právě v nich se měla radikalizovat dvojice mužů, jež v dubnu výbušninou zaútočila na sikhský chrám v Essenu.

Server Lidovky.cz také uvedl zásah v Dolním Sasku, kde policisté kontrolovali byty příbuzných jednoho z kazatelů salafistického spolku Německojazyčný islámský kruh (DIK). Právě proti tomuto spolku provedla policie razii již v červenci. Tehdy zabavila materiály z mešity v Hildesheimu nedaleko Hannoveru, jež je považována za ústředí německého salafismu.

  • Původní text ZDE

Tvrdší postoj státu vůči muslimským extremistům vyžaduje po teroristických útocích německá konzervativní unie CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové. Ministři mimo jiné navrhují zákaz muslimských oděvů zahalujících obličej či přísnější dohled právě nad kazateli v mešitách a o jejich financování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…