V Německu řádí tisíce radikálních muslimských verbířů. Šéf rozvědky uvedl nové poslance do kruté reality

06.10.2017 8:40

Německo je mnohými považováno za zemi, která řídí Evropskou unii. Jak ovšem dokazují aktuální údaje zpravodajské služby Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), ve své vlastní zemi si německé úřady příliš pořádek zajistit nedokážou.

V Německu řádí tisíce radikálních muslimských verbířů. Šéf rozvědky uvedl nové poslance do kruté reality
Foto: repro youtube, tan
Popisek: V ulicích Islámského státu

Radikální islám se v Německu stále více zabydluje a rok od roku je situace horší. Jak uvedl při včerejším veřejném slyšení před komisí pro tajné služby v Bundestagu prezident BfV Hans-Georg Maaßen, aktuálně se v zemi nachází nejméně 1800 radikálních islamistů. Od loňského roku se navíc jejich počet navýšil o 700. Znepokojivé jsou také údaje týkající se počtu salafistů, kteří představují radikální odnož islámu.

Ještě před dvěma lety přitom uvedl Maassen v rozhovoru pro deník Der Tagesspiegel, že v Německu pobývá asi 7900 salafistů s tím, že o čtyři roky dříve jejich počet dosahoval jen asi 3800. Salafismus přitom dle expertů pro mladé německé muslimy představuje jakousi přípravu na džihád. Znepokojivá je rovněž radikalizace mezi žáky základních škol, což ještě před několika málo lety nepředstavovalo žádný problém. „Děti salafismu“ jsou v zemi novým fenoménem, tvrdí odborník Florian Endres.

Celý text  v němčině je ZDE.

„Přestože se jedná spíš o izolované případy, je velmi obtížné takovým dětem pomáhat. Jakmile se objeví známky o jejich radikalizaci, musí se do celého procesu zapojit další orgány. Většinou se jedná o přistěhovalecké rodiny, ale částečně i o německé rodiny, kde oba či jeden z rodičů přestoupí na islám. Značně se také snižuje věk obětí radikálního islámu. Před pěti lety jim bylo okolo 20, nyní se v průměru jedná o osmnáctileté,“ říká Endres.

Radikalizace byla vždy doménou spíš pro chlapce, ale i to se postupně začíná měnit. „Zpočátku tvořily dívky mezi radikály nejvýš 10 až 15 %. Nyní se jejich podíl pohybuje až kolem 30 %. Jedním z důvodu je, že se propaganda salafistů cíleně zaměřuje právě na ženy. Mnohé z nich pak podlehnou dojmu, že nejlepší je pro ně se vdát za islámského radikála, který v jejich představách vystupuje jako hrdina,“ vysvětluje dále Endres.

Představy se však od kruté reality značně liší, což poznala na vlastní kůži šestnáctiletá Linda W. ze Saska, která přestoupila na islám a poté přes Turecko odjela do Iráku. Zde se připojila v Mosulu k Islámského státu a v otřesných podmínkách zde žila mnoho měsíců. Loni v létě byla zatčena iráckými vojáky a nyní coby členka teroristické organizace Islámský stát čelí v Iráku trestu smrti.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…