V Německu to zase ruplo: Kravál, znásilnění, masové násilnosti. Buďte s námi v obraze

17.07.2017 16:34

V devětatřicetitisícovém Schorndorfu v německé spolkové zemi Badensko-Württembersko to posledních pár dní pěkně vře. Podle informací serveru deníku Die Welt se tu odehrávají letní slavnosti. Na tom by nebylo nic až tak zvláštního, pokud by se někteří účastníci z Afghánistánu a Iráku nechovali značně neurvale. Policie mluví dokonce o pokusech o znásilnění.

V Německu to zase ruplo: Kravál, znásilnění, masové násilnosti. Buďte s námi v obraze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Na jihu Německa je zase jednou pořádně horko. Ve městě Schorndorf se konají tradiční letní slavnosti a ulicemi města pochodují rozvášnění účastníci akce. V noci na neděli pochodovali městem skupiny čítající 30 až 50 osob, které táhly městem a páchaly výtržnosti. O víkendu došlo podle policie také k několika sexuálním útokům na mladé slečny. Z pokusů o znásilnění jsou podezřelí Afghánci a Iráčan.

V noci z neděle na pondělí se dokonce spojil až tisícihlavý dav a mezi osmou večerní a třetí ranní pochodoval městem. V davu se nacházeli i migranti, ale podle serveru deníku Die Welt netvořili většinu. S podobným nežádoucím chováním se Schorndorf musel vypořádat během slavností i v předchozích letech, ale nikdy nešlo o nepokoje podobných rozměrů. Letos se situace zvrhla poté, co kdosi v davu hodil láhev po jiném z účastníků. Policii se nepodařilo zjistit, kdo láhev hodil.

Celý článek v němčině naleznete zde.

Když se policisté trochu stáhli, začaly z davu pršet další láhve a policie musela zjednat pořádek. „Násilí páchané proti úředním osobám bylo strašné,“ okomentoval situaci mluvčí Ronald Krötz. Dvě policejní auta kdosi posprejoval, bylo odcizeno několik SPZ. Dosud není jasné, kolik obvinění v souvislosti s incidenty padne. Strážci zákona počítají s tím, že budou v plné pohotovosti i tuto noc. V úterý festival končí. Policie také žádá všechny občany, kteří mohou podat svědectví o tom, co se během letních slavností dělo, aby se přihlásili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…