V Německu to znovu vře. Radikálové se do sebe pustili kvůli uprchlíkům

12.12.2015 20:22

Příznivci krajní levice v saském Lipsku, kam pravicoví radikálové svolali demonstraci, napadli hlídkující policisty, kteří proti demonstrantům nasadili vodní děla. Na několika místech levicoví aktivisté vytvořili barikády z popelnic, které zapálili. Saská policie na twitteru uvedla, že z asi tisícového davu čelila masivnímu útoku agresivních skupin.

V Německu to znovu vře. Radikálové se do sebe pustili kvůli uprchlíkům
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Maskovaní levicoví radikálové házeli na policisty kamení, lahve a dělobuchy; policie použila vodní děla a slzný plyn. Útočníci napadli i hasiče, kteří přijeli zlikvidovat hořící barikády.

Řadu lidí policisté zadrželi, několik osob utrpělo zranění. Podrobnější údaje prozatím zveřejněny nebyly. V ulicích, kudy příznivci levice prošli, jsou vytlučené výlohy, poničeny byly i zastávky hromadné dopravy. Nálada ve městě je podle policie nadále napjatá.

V Lipsku se dnes sešla radikální pravice včetně odpůrců masového přijímání běženců. Ještě v průběhu této demonstrace policie informovala, že přišlo méně než ohlášených 200 lidí. Proti krajní pravici, jejíž protest již skončil, se do města sjeli na protidemonstraci sympatizanti radikální levice.

oj: http://www.denik.cz/ze_sveta/demonstrace-v-lipsku-prerostly-v-nasilnosti-mezi-levici-a-policii-20151212.html

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…