V Německu zadrželi dva kosovské Albánce. Prý chystali další teroristický útok

23.12.2016 7:38

Německá agentura DPA přinesla informace o tom, že v západoněmeckém Duisburgu došlo k zadržení dvou mladých mužů. Dva kosovští Albánci, bratři ve věku 28 a 31 let, údajně chystali teroristický útok na nákupní centrum ve městě Oberhausen.

V Německu zadrželi dva kosovské Albánce. Prý chystali další teroristický útok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Pár dní po teroristickém útoku na vánočním trhu v Berlíně měla německá policie znovu napilno. V Duisburgu strážci zákona zadrželi dva bratry, kosovské Albánce ve věku 28 a 31 let, kteří údajně chystali útok na nákupní centrum ve městě Oberhausen. Není však jasné, jak daleko se kosovští Albánci v přípravách útoku dostali.

„Pečlivě prošetřujeme, jak daleko se muži v přípravách útoku dostali a zda do něj bylo zapojeno více lidí,“ oznámila policie v pátek brzy ráno. Strážci zákona dostali varování od tajných služeb a neprodleně jednali.

Celou zprávu v angličtině naleznete zde.

Policie nyní hlídá obchodní středisko Centro ve městě Oberhausen i nedaleké vánoční trhy. Není však jasné, zda zásah v Duisburgu nějak blíže souvisí s útokem v Berlíně. Pravděpodobný pachatel útoku Tunisan Anis Amri je stále na útěku a bezpečnostní složky po něm intenzivně pátrají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…