V New Yorku zavraždili muslimského duchovního. Přímo na ulici

14.08.2016 13:29

Muslimský duchovní Maulama Akonje a jeho společník byli cestou z odpoledních modliteb v jedné z mešit v New Yorku střeleni zezadu do hlavy. K hrůznému činu došlo ve známé čtvrti Qeens krátce před druhou hodinou odpoledne tamního času. Informuje o tom server FoxNews.com.

V New Yorku zavraždili muslimského duchovního. Přímo na ulici
Foto: Radim Panenka
Popisek: Pohled na New York

Henry Sautner z newyorské policie oznámil, že průmyslová kamera zachytila, jak byli oba muži zastřeleni ranou zezadu do hlavy útočníkem v tmavém tričku a šortkách. Následně se dal na útěk i s pistolí v ruce. Na tiskové konferenci policie oznámila, že nic nenasvědčuje tomu, že by vrah byl veden nějakými náboženskými motivy, ale lidé z bangladéšské komunity, kteří zdejší mešitu navštěvují, mají za to, že šlo o zločin z  nenávisti.

Celý text najdete zde.

Na místě střelby se v sobotu večer konalo shromáždění, kde přibližně stovka lidí skandovala: „Chceme spravedlnost!" Sarah Sayeedová, která působí v týmu newyorského starosty Billa de Blasia v roli prostředníka pro muslimskou komunitu, shromáždění navštívila a vyjádřila pochopení pro strach i hněv lidí. Žádala je také, aby nechali policii zločin řádně vyšetřit. Khaled Rahman, který se zmíněného shromáždění také zúčastnil, vyjádřil názor, že šlo o útok proti islámu, a žádal o zvýšenou ochranu mešit.

Maulama Akonje byl podle zdejších věřících velmi zbožný muž, který dokázal své bratry ve víře upoutat zvučně pronášenými slovy z Koránu. Jeho smrt je prý zásahem do srdce celého společenství, neboť zemřel úžasný a moudrý muž.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…