V ODS vládne koalice průměrných a neschopných, kritizuje Payne bývalou stranu

03.10.2014 14:45

Místopředseda Svobodných Jiří Payne na svém blogu na serveru iDnes.cz vysvětluje, jak to bylo s jeho odchodem z ODS. Odmítá, že by před pěti lety odcházel za lepším. Vydal se prý namáhavější cestou a založil novou politickou stranu, aby mohl dělat politiku podle svého přesvědčení. ODS se prý odmítá reformovat a strana je myšlenkově prázdná.

V ODS vládne koalice průměrných a neschopných, kritizuje Payne bývalou stranu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Payne

Payne tvrdí, že chtěl zůstat věrný svému přesvědčení a v ODS už to nešlo. „Namísto pohodlného setrvávání ve vládnoucích strukturách jsem se vydal do nejisté a namáhavé budoucnosti při zakládání nové politické strany. Nikdo tehdy neměl ani ponětí o tom, že by se mohlo postavení ODS nějak oslabit,“ vysvětluje místopředseda Strany svobodných občanů.

ODS soustavně odmítá politickou debatu

Nyní jsou Svobodní stranou, která věnuje prostor otevřené politické debatě i odpovědnosti. To Payne u ODS stále postrádá. „Vadí mi, že vláda ODS (Nečasova) před rokem prosadila dva zákony o vyvlastňování za netržní ceny. Dokonce i ČSSD se tehdy od nich distancovala s tím, že tak extrémně levicové návrhy nemůže podpořit,“ uvádí Payne. Podle něj to byl příklad toho, kdy s ním občanští demokraté odmítli diskutovat.

Celý článek ZDE.

Další odmítnutí od ODS zažil Payne v době, kdy strana znovu zaváděla příspěvkové organizace zřizované obcemi. „Příspěvková organizace je zvláštní útvar, který se liší od právnické osoby tím, že když se to hodí, má ‚právní subjektivitu‘ a může vás zažalovat u soudu. Když se to nehodí, třeba když organizaci zažalujete, prohlásí, že za jejich závazky odpovídá zřizovatel. Dalo by se říci jednosměrná odpovědnost,“ myslí si Payne.

V ODS vládne koalice průměrných a neschopných. Ti schopní odchází

Payne by si přál, aby občanští demokraté našli cestu k nápravě. Prý tomu stále méně a méně věří. Strana se údajně projevuje myšlenkovou prázdnotou. To Payne uzavírá slovy: „V ODS došlo k uzavření koalice průměrných s neschopnými. To je jasný a stále platný signál pro ty schopné: Odejděte!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…