V Ostravě se na protiromské demonstraci sešlo víc než 300 lidí

19.10.2013 15:20

V centru Ostravy se dnes odpoledne sešlo na protiromské demonstraci víc než 300 lidí, kteří se poté vydali do čtvrti Přívoz obývané Romy. Cestu jim přehradila policejní zásahová jednotka, zatím ale proti účastníkům akce nezasáhla. Demonstranty doprovází antikonfliktní tým, nad průvodem létá policejní vrtulník. Poslední akce radikálů v Ostravě skončily potyčkami s policií.

V Ostravě se na protiromské demonstraci sešlo víc než 300 lidí
Foto: rep, hns
Popisek: Romové, ilustrační foto

Demonstrace začala u budovy bývalého ředitelství OKD, zde ale byla zakázána a úředník ostravského magistrátu ji rozpustil. Poté se většina účastníků vydala do sadů Komenského, kde akce zakázána nebyla, cestou se ale obrátili směrem k Přívozu.

Úřad městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz demonstraci u budovy bývalého ředitelství OKD zakázal kvůli možným dopravním komplikacím a ohrožení zdraví účastníků této akce. Dnes se také koná den otevřených dveří magistrátu s doprovodným programem na Prokešově náměstí, které je hned naproti bývalému ředitelství OKD.

Poslední dvě akce radikálů, konané v srpnu a září, skončily ve městě potyčkami s policií. Během obou shromáždění policie zadržela přes 80 osob, více než 15 z nich už obvinila například z násilí vůči úřední osobě nebo výtržnictví. Policii či městu vznikly statisícové škody, další náklady si vyžádala bezpečnostní opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…