V Ostravě začíná konference Světové zdravotnické organizace

13.06.2017 6:22

V Ostravě dnes začne šestá ministerská konference Světové zdravotnické organizace (WHO) zaměřená na životní prostředí a zdraví. Třídenního setkání v Dolní oblasti Vítkovice se zúčastní více než 450 účastníků ze 45 zemí, píše ČTK.

V Ostravě začíná konference Světové zdravotnické organizace
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Konference by měla definovat priority pro životní prostředí a zdraví v Evropě 21. století. Bude se na ní hovořit například o zlepšení ovzduší, podpoře chemické bezpečnosti nebo o posílení odolnosti vůči změně klimatu.

Mezi hosty má být několik desítek ministrů zdravotnictví a životního prostředí, náměstků ministrů a státních tajemníků členských zemí z Evropy. Závěrečným výstupem konference bude ministerská deklarace, tzv. „Ostravská“.

Bezpečnostní opatření vyžadovaná během ministerské konference se obyvatel a návštěvníků Ostravy podle vedení města dotknou jen minimálně. „Svět techniky a Boltova věž jim budou běžně přístupné, na rozdíl od Gongu a Dolu Hlubina, které budou sloužit pouze registrovaným účastníkům. Pro dohled nad areálem jsme objednali bezpečnostní službu včetně technického zařízení, jako jsou ruční detektory a bezpečnostní brány, a to nad rámec původního zadání Světové zdravotnické organizace,“ uvedl primátor Tomáš Macura (ANO).

Ostrava u příležitosti konference připravila rozsáhlý doprovodný program s názvem Týden zdraví, který odstartoval už v neděli. Lidem nabídne aktivity spojené s oblastí zdraví a životního prostředí, tedy stejnými tématy, na něž se zaměřuje samotná konference.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…