V Paříží opět hoří předměstí. Začala to razie proti překupníkům drog, která se místním nelíbila

12.02.2017 6:59

Policie se včera na severním pařížském předměstí stala opět terčem útoku demonstrantů. Ti také podpálili několik aut a kontejnerů na odpadky. Pokračuje tak napjatá situace reagující na policejní brutalitu. Informovala o tom agentura Reuters.

V Paříží opět hoří předměstí. Začala to razie proti překupníkům drog, která se místním nelíbila
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

Jak informovala pařížská policejní prefektura, na předměstí Bobigny se shromáždilo asi 2000 lidí, aby podpořilo mladíka, který se údajně stal obětí policejního násilí. Během akce zaútočila část davu na příslušníky pořádkových sil kameny.

"Několik vozidel bylo podpáleno a policisté museli zasáhnout k záchraně malého dítěte uvězněného v hořícím vozidle," uvedla v prohlášení prefektura.

Nepokoje trvají již několikátý den v reakci na napadení místního mladíka policií minulý týden v rámci razie proti překupníkům drog. I v obci Aulnay-sous-Bois zastavovali policisté mladíky, aby zjišťovali jejich totožnost. Zadrželi přitom 22letého muže, který jim vzdoroval. Nejprve ho údajně brutálně zbili, jeden z nich mu pak vrazil obušek do konečníku, čímž mu způsobil vážné zranění, kvůli kterému byl hospitalizován.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…