V Písku zřejmě skončí vítězná ČSSD v opozici

19.10.2014 7:47

V Písku skončí vítězná sociální demokracie patrně v opozici. Na široké koalici, kterou bude podporovat Česká pirátská strana, se domluvili Jihočeši 2012, TOP 09, ANO, Písecký patriot, ODS a Volba pro město. ČTK o tom informovala jednička kandidátky Jihočechů 2012 Eva Vanžurová. Nová koalice by měla v zastupitelstvu 15 hlasů z 27.

V Písku zřejmě skončí vítězná ČSSD v opozici
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Jihočeši 2012 společně s TOP 09 a ANO přitom původně jednali i s ČSSD. Měli však podmínku, aby radnici dále nevedl současný starosta - sociální demokrat Ondřej Veselý. Jihočeši 2012 chtěli od ČSSD, aby jim jméno na kandidáta nového starosty oznámila do 16. října.

"Ondřej Veselý nás kontaktoval v rozporu s dohodou až v pátek 17. října. Stanovisko na otázku jiného kandidáta na starostu nesdělil a pozval nás na schůzku 20. října," uvedla Vanžurová. Dodala, že Jihočeši 2012 proto ČSSD vzkázali, že budou jednat i s jinými subjekty. Na základě toho vytvořili stávající projekt středopravé koalice. Ta by měla mít kromě 15 zastupitelů podporu i jediného zastupitele České pirátské strany. "Vytvoření středopravé koalice vnímáme jako první pozitivní krok směřující k uklidnění rozjitřené situace v píseckém zastupitelstvu," uvedla Vanžurová.

V letošních volbách získala vítězná ČSSD vedená současným starostou Ondřejem Veselým 20 procent hlasů, což představuje sedm mandátů. Na druhém místě skončili Jihočeši 2012 se čtyřmi zastupiteli. Stejný počet má i TOP 09, o jedno křeslo méně drží KSČM a ANO. Písečtí patrioti - Republika získala dva mandáty, ODS, Volba pro město, KDU-ČSL a Česká strana pirátská po jednom.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…