V Poslanecké sněmovně jsou prý ceny jako ve venkovské hospodě. Akorát menší porce

14.04.2014 12:08

Komunistický europoslanec Jaromír Kohlíček odpovídá na dotazy čtenářů ParlamentníchListů.cz. Zajímá je krize společné měny v Evropě i levné jídlo v kantýně Poslanecké sněmovny. Přijeďte se přesvědčit, jídlo tam stojí stejně jako ve venkovské hospodě, tvrdí Kohlíček.

V Poslanecké sněmovně jsou prý ceny jako ve venkovské hospodě. Akorát menší porce
Foto: KSČM
Popisek: Jaromír Kohlíček

Europoslanec za KSČM na ParlamentníchListech.cz nejdříve odpověděl rozzuřené čtenářce, které vadí levné jídlo v Poslanecké sněmovně a půlmilionové platy europoslanců. Té by politik doporučil přijet přímo do Štrasburku. „Nemám vůbec tušení, kde berou poslanci půl mega. Doporučuji Vám přijet,“ píše čtenářce Kohlíček.

Dále se zmiňuje o levných jídlech v Poslanecké sněmovně ČR. „Pokud budu opět zvolen, velmi rád Vás vezmu do poslanecké kantýny a umožním Vám vychutnat, jak říkáte, nízké ceny,“ píše europoslanec.

Pokud jde o jídlo v Poslanecké sněmovně, Kohlíček píše, že tzv. hotovky stojí zhruba stejně jako hotovky ve venkovské hospodě, jenom velikost porce je menší. „Mohu se ale mýlit, protože v Poslanecké sněmovně obědvám nebo večeřím velmi zřídka,“ dodává.

Dále se europoslanec Kohlíček zmiňuje o krizi eurozóny. Při vědomí všech problémů je podle něj euro úspěšným projektem a pokud se podaří základní problémy tohoto projektu vyřešit, může nahradit dolar v řadě jeho funkcí. Bolavým místem, a to nejen eurozóny, je zvláštnost postavení bank. Bouřlivá diskuse se prý vede také o fiskálním paktu, stále se vrací do diskuse téma sbližování sociálních standardů, minimální mzdy a daňové politiky. „To jsou totiž faktory, které jiné měny, např. dolar nebo jen, mají vyřešeny,“ píše komunistický europoslanec.

Ten rovněž euro vychvaluje, když píše, že společná měna nesporně usnadňuje obchodní styk a výrazně snižuje kurzová rizika v zahraničním obchodě. Navíc již několik let diskutují politici na různých úrovních o možnosti emise tzv. eurobondů, tedy společných dluhopisů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…