V Praze 9 dokončí první kolo vybírání nového senátora

06.04.2019 6:07

Voliči v Praze 9 dnes budou druhý den vybírat nového zástupce v Senátu. Rozhodují o tom, který z deseti kandidátů nahradí v horní komoře Zuzanu Baudyšovou (za ANO), jež na mandát rezignovala ze zdravotních důvodů, připomněla ČTK.

V Praze 9 dokončí první kolo vybírání nového senátora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze Senátu. Senátoři projednali mimo jiné zákon o úpravě vztahů v souvislosti s vystoupením Spojeného království z EU a novelu zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi

Volební místnosti budou otevřeny od 08:00 do 14:00. Výsledky pak zveřejní Český statistický úřad na volebním webu. Pokud žádný kandidát nyní nezíská nadpoloviční většinu hlasů, o vítězi rozhodne za týden finále mezi dvěma nejúspěšnějšími uchazeči z prvního kola.

O přízeň voličů usilují starosta Prahy 9 Jan Jarolím (ODS) s podporou lidovců, zastupitel Prahy 9 Petr Daubner (Piráti) s podporou ČSSD a Zelených nebo scenárista David Smoljak (za Starosty). TOP 09 postavila do voleb předsedu České společnosti pro rozvoj bydlení Martina Kroha. Za ANO kandiduje bezpečnostní expert a pedagog Martin Hrubčík.

SPD do voleb ze svých řad vyslala živnostníka Pavla Pešana, komunisté svého prvního místopředsedu Petra Šimůnka. Bývalý poslanec ČSSD a primář interny z Nemocnice Na Bulovce Jiří Koskuba kandiduje za Českou Suverenitu. O návrat do Senátu se pokoušejí Libor Michálek (dříve za Piráty, nyní za hnutí Vize pro Česko) a Eva Syková (dříve za ČSSD, poté za ANO, nyní za uskupení Pro Zdraví a Sport).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…