V Praze by se měl začít projednávat rozpočet. Jenže...

01.12.2015 6:00

Pražští radní dnes měli začít projednávat návrh rozpočtu na příští rok, podle informací ČTK ale bude bod z programu jednání rady stažen. Důvodem může být jednání o vzniku nové koalice. Podle první verze návrhu rozpočtu má město hospodařit s 55,5 miliardami korun. Radní by také měli schvalovat smlouvu na novoroční ohňostroj a změny územního plánu.

V Praze by se měl začít projednávat rozpočet. Jenže...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na mimořádné schůzi zastupitelstva svolané opoziční ODS a TOP 09 se nepodařilo primátorku Adrianu Krnáčovou odvolat. Nebyl schválen ani program schůze, takže se nekonala

Podle prvního návrhu rozpočtu by měla Praha mít na investice v příštím roce 8,07 miliardy korun. Výdaje by mohly dosáhnout 41,068 miliardy a příjmy 43,5 miliardy Kč. Po započítání dalších finančních zdrojů by pak Praha mohla hospodařit v rozpočtovém rámci příjmů a výdajů ve výši 55,5 miliardy. Projednaný návrh není finální verzí. Letos Praha hospodaří s výdaji 56,3 miliardy a příjmy 42,1 miliardy.

Koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice se rozpadla před několika týdny. Důvodem bylo říjnové odvolání čtyř radních, a to i hlasy koalice. Rada od té doby pracuje v sedmičlenné sestavě místo jedenácti. Po rozpadu koalice všechny strany vyjadřovaly obavy o to, aby se stihnul rozpočet schválit včas a hlavní město nemuselo nový rok začínat v rozpočtovém provizoriu. Koaliční vyjednávání dospěla do situace, kdy ANO a ČSSD, které deklarovaly společný postup, mají 25 hlasů a Trojkoalice (SZ, STAN, KDU-ČSL), ODS a TOP 09 mají 28 hlasů. Většinu 33 hlasů ale nikdo zatím nezískal.

Radní budou také schvalovat přidělení prostředků v projektu Praha bez bariér nebo smlouvu na projektantskou činnost při zkušebním provozu tunelového komplexu Blanka. Zabývat se budou také pokračováním přípravy součásti pětikilometrového propojení pražského a městského okruhu Radlická radiála - Smíchov, kde se v současné době dělají geologické průzkumy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…