V Praze dnes pokračuje jednání o nové magistrátní koalici

04.02.2016 6:18

Na pražském magistrátu bude dnes pokračovat jednání o novém koaličním uspořádání. Sejdou se zástupci TOP 09, ČSSD, Trojkoalice (SZ, STAN, KDU-ČSL) a ODS, kteří už vyjednávají několik týdnů. Dopoledne se zároveň potkají dosud vládnoucí ANO a ČSSD s opoziční ODS. Výsledky jsou i po několika měsících od rozpadu původní koalice nejisté.

V Praze dnes pokračuje jednání o nové magistrátní koalici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová a radní Libor Hadrava

Koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice skončila na konci loňského října. Od té doby hlavnímu městu vládne roztříštěná rada, která nemá většinu. V radě ani v zastupitelstvu tak do poslední chvíle není jasné, jak budou členové hlasovat, a zda mnohdy zásadní materiály projdou, či nikoli.

Primátorka Adriana Krnáčová (ANO), která se obvykle odpovědí na dotazy ohledně nové koalice zdržuje, ve středu uvedla, že rada funguje bez problémů. "Věřte tomu, že se situaci snažíme aktivně řešit. Rozdíl proti některým stranám ovšem je, že dokud není nic definitivně domluvené, nehodláme se před televizními kamerami tvářit, že tomu tak je," řekla.

Pro ovládnutí většiny v pětašedesátičlenném zastupitelstvu musí koalice v Praze získat minimálně 33 hlasů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…