V Praze dnes promluví prezident Kiska. Na "Havlově" Foru 2000 bude hledat vůdce mladé generace

16.10.2016 9:05

Jubilejní dvacátý ročník konference Forum 2000 s tématem Odvaha převzít odpovědnost začne dnes večer v kostele sv. Anny zvaném Pražská křižovatka. Jedním z hostů dnešního programu je slovenský prezident Andrej Kiska. Projev státníka, kterého organizátoři označují za morální autoritu s odvahou otevírat nepopulární společenská témata, konferenci oficiálně otevře, píše ČTK.

V Praze dnes promluví prezident Kiska. Na "Havlově" Foru 2000 bude hledat vůdce mladé generace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Slovenska Andrej Kiska

Její účastníci pak budou až do středy debatovat o hledání vůdčích osobností v mladé generaci, o výzvách, jimž čelí demokracie nebo o dialogu mezi světovými náboženstvími. Některé bloky se budou věnovat i jejímu zakladateli a bývalému českému prezidentovi Václavu Havlovi, jehož nedožité 80. narozeniny si Česko letos připomíná.

Jedním z nejočekávanějších hostů letošního Fora 2000 je tibetský duchovní vůdce dalajlama. Do Prahy by měl dorazit v pondělí. Na Foru 2000 se také představí například ruský šachový velmistr Garry Kasparov, někdejší kostarický prezident a nositel Nobelovy ceny za mír Oscar Arias Sánchez i český kněz a nositel Templetonovy ceny Tomáš Halík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…