V Praze dnes uctí památku Horákové a dalších obětí komunismu

27.06.2013 6:28

V Praze se dnes, v Den památky oběti komunistického režimu, konají pietní vzpomínkové akty. Památku popravené Milady Horákové uctí ve vazební věznici Pankrác. Zúčastní se zástupci vlády, Českého svazu bojovníků za svobodu, Klubu Milady Horákové, Sdružení bývalých politických vězňů a církví.

V Praze dnes uctí památku Horákové a dalších obětí komunismu
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Milada Horáková popravená v roce 1950

Jeden z dnešních vzpomínkových aktů se koná na Újezdě u Pomníku obětem komunismu. Zúčastní se ho mimo jiné předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS). Památku popravené Milady Horákové uctí ve vazební věznici Pankrác. Zúčastní se zástupci vlády, Českého svazu bojovníků za svobodu, Klubu Milady Horákové, Sdružení bývalých politických vězňů a církví.

Dnes uplynulo 63 let od chvíle, kdy byla česká politička Milada Horáková popravena komunisty na dvoře pankrácké věznice. Horáková byla obětí justiční vraždy během komunistických politických procesů v 50. letech minulého století za vykonstruované spiknutí a velezradu.

Byla jedinou ženou popravenou v rámci těchto soudních řízení. Díky své neústupnosti během soudu se stala symbolem odporu proti totalitě vládnoucí komunistické strany.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…