V Praze končí kongres evropských socialistů

03.12.2016 6:00

V Praze dnes končí třídenní kongres Strany evropských socialistů. V rámci jednoho z diskusních panelů v Kongresovém centru promluví k účastníkům mimo jiné lídr britských labouristů Jeremy Corbyn. Jednání by mělo uzavřít přijetí deklarace.

V Praze končí kongres evropských socialistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Strana evropských socialistů sdružuje socialistické či sociálnědemokratické strany a má 33 členů. Její rada se schází každoročně, účastní se jí přes 500 delegátů, podporovatelů a dalších hostů.

Už v pátek před účastníky vystoupili mimo jiné český a slovenský premiér Bohuslav Sobotka a Robert Fico. Sobotka zdůraznil, že Evropská unie sice utrpěla několik dílčích porážek, ale nyní je nutné zajistit, aby dávala obyvatelům opět smysl. Podobně jako Fico se český ministerský předseda vyslovil například pro rychlejší sbližování životní úrovně v unii.

Fico navíc volal po konci politické korektnosti. Upozornil na to, že politickým soupeřům je cizí a sbírají tím body.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…