V Praze má vyrůst muzeum Bible. Hádejte, kdo ho bude platit

09.03.2015 16:23

Praha by se mohla za pět až sedm let pyšnit světovým muzeem Bible. Vybudovat jej chce developer Radim Passer. Informoval o tom server Christnet.cz s tím, že muzeum by se mělo stát součástí BB Centra, které Passer buduje v pražské čtvrti Michle už 20 let a v němž proinvestoval již 14 miliard korun.

V Praze má vyrůst muzeum Bible. Hádejte, kdo ho bude platit
Foto: PASSERINVEST GROUP, a.s.
Popisek: Radim Passer

Passer chce v BB centru pro světové muzeum Bible vyčlenit menší budovu s rozlohou 2000 až 2500 metrů čtverečních. "Muzeum by jednak mohlo biblicky zmapovat dějiny lidstva, ale současně i dějiny a různé vzácné exponáty této knihy knih. Věřím, že jak pro školy, tak pro ostatní návštěvníky by to mohlo přinášet úžasnou morální osvětu," uvedl Passer.

Muzeum má podle něj lidem připomenout, že evropská kultura vyrostla na křesťanských základech, a má jim zprostředkovat informace o Bibli včetně toho, do kterých všech jazyků byla přeložena. Kromě škol a českých návštěvníků bude cílit i na zahraniční turisty.

"Pro mnoho lidí jistě půjde o zajímavou atrakci v rámci Prahy, která jim přinese i duchovní obohacení," doufá developer. Světové muzeum Bible plánuje jako neziskový projekt.

Celý text najdete ZDE

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…