V Praze pokračuje obnova koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice výběrem nových radních

26.04.2016 6:31

Zástupci pražského ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU,-ČSL a STAN) dnes zřejmě budou pokračovat v jednání o obnově koalice, která se rozpadla loni v říjnu. Strany budou údajně probírat personální obsazení nové rady a magistrátních výborů. Spor mezi stranami způsobila nominace předsedy SZ Matěje Stropnického do rady, ANO a ČSSD to odmítly. Na programových bodech obnovené koalice se strany již domluvily. Rada má 11 členů, nyní je ale obsazeno pouze sedm postů.

V Praze pokračuje obnova koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice výběrem nových radních
Foto: mcpraha2.cz
Popisek: Karlovo náměstí v Praze

Stropnický se stal náměstkem primátorky po volbách v roce 2014, loni byl ale z funkce společně s dalšími třemi členy rady odvolán. Trojkoalice požadovala po ANO a ČSSD, aby byl Stropnický v případě obnovy spolupráce opět zvolen radním. Strany to odmítly. Podle informací ČTK by měla Stropnického nahradit v pražské radě bývalá radní Prahy 6 Petra Kolínská.

Hnutí ANO již oznámilo, že na uvolněný post, který mu má v radě připadnout, bude kandidovat zastupitel Karel Grabein Procházka. V případě ČSSD se diskutuje o opětovném zvolení Ireny Ropkové, která byla radní pro školství, a místostarostovi Danielu Hodkovi, který má nahradit odvolanou Hanu Novákovou.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

17:27 Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

O tom, že ve Vrběticích rozhodně nebyla škoda za miliardu, se rozhovořil bezpečnostní analytik Jaros…