V Praze proběhne fórum OBSE zaměřené na dobré vládnutí

14.09.2016 6:23

Třídenní fórum Organizace pro bezpečnost a spolupráce v Evropě (OBSE), které dnes začíná v Praze, se zaměří na boj s korupcí, migraci nebo bezpečnost. Konferenci zahájí ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, který chce v úvodním projevu mluvit o principu dobrého vládnutí a potřebě zapojit do veřejné správy veřejnost. Podle informací ČTK by se měl akce zúčastnit generální tajemník OBSE Lambert Zannier.

V Praze proběhne fórum OBSE zaměřené na dobré vládnutí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Praha je tradičním sídlem konání Ekonomického a enviromentálního fóra OBSE. Letošní ročník se koná pod patronátem německého předsednictví. V jeho průběhu se do diskuse na téma "Posílení stability a bezpečnosti prostřednictvím spolupráce při dobrém vládnutí" zapojí na 200 delegátů členských zemí, nevládních organizací a dalších institucí.

Zaorálek se podle vyjádření ministerstva zahraničí ve svém projevu bude věnovat všem klíčovým principům, které jsou předpokladem dobrého vládnutí - nestrannost, odpovědnost, transparentnost, efektivita, kompetentnost, integrita a rovnost. "K tomu, aby tyto principy mohly být prakticky využity, je zapotřebí aktivní účasti veřejnosti a také toho, aby se ve věcech veřejné správy angažovala občanská společnost," dodalo ministerstvo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…