V Praze proti sobě půjdou dvě velké demonstrace. Bude asi hodně dusno

03.07.2015 8:45

Pražské Václavské náměstí se osmnáctého července pravděpodobně znovu promění v arénu, kde proti sobě stanou odpůrci imigrace a ti, kteří prvně jmenované považují za xenofoby a rasisty. Přijít vyjádřit svůj názor se podle údajů na sociální síti Facebook chystá několik tisíc lidí.

V Praze proti sobě půjdou dvě velké demonstrace. Bude asi hodně dusno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti imigrantům, proti kvótám a za vystoupení z EU na Václavském náměstí

Pořadatelé demonstrace proti přijímání uprchlíků na území České republiky a odpůrci „šílených plánů EU“ stanovili začátek akce na třetí hodinu odpolední. Na pražské Václavské náměstí se je podle údajů na sociální síti Facebook chystá přijít podpořit více než pět a půl tisíce lidí.

„Komu není lhostejný osud našeho domova, naší země, našich dětí, pojďte vyjádřit svůj názor hromadně, ať ti nahoře vědí, že to myslíme opravdu vážně! Jako jednotlivci nic nezmůžeme! Spojme se a pojďme jim ukázat, že jsme to my, kdo tu žije, komu tato republika patří, a že budeme bojovat za to, za co bojovali už naši předci,“ apelují pořadatelé akce na uživatele Facebooku. „Distancujeme se od příznivců totalitních hnutí a jakýchkoliv rasistických projevů,“ ujišťují.

V reakci na tuto událost se chystá na totéž místo a takřka stejný čas protidemonstrace, jejímž cílem je vymezení se proti „rostoucí xenofobii českých občanů vůči imigrantům, kteří do naší země nestihli ještě ani dorazit“.

„Pokud souhlasíš, že uprchlíci jsou lidé v nouzi, kteří potřebují pomoc; opustili své domovy a investovali své úspory jen proto, aby mohli začít znovu; utíkají před zuřícími válkami, zlovůlí nedemokratických režimů, chudobou, ale i před zvěrstvy tzv. Islámského státu – a to ne proto, aby toto zaváděli i u nás, ale proto, aby mohli normálně žít; mohou být pro naši zemi přínosem; a pokud nejsi sobec a víš, že Češi také v minulosti prchali a svět se na ně nevykašlal, přijď 18. července ve 14:00 na Václavské náměstí,“ vyzývají pořadatelé této akce, jejichž apel doposud vyslyšelo zhruba pět set uživatelů Facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…