V Praze se bude diskutovat o uprchlících a humanitární pomoci

23.10.2015 6:23

V Praze dnes budou zástupci humanitárních organizací, akademici a odborníci diskutovat o pomoci uprchlíkům nebo humanitárních aktivitách v krizových oblastech. Při Humanitárním kongresu v Národní technické knihovně chtějí hledat odpověď na otázku, jak by se dala rostoucí potřeba humanitární pomoci zvládnout.

V Praze se bude diskutovat o uprchlících a humanitární pomoci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled do Nuslí

Na programu je po celý den řada diskusí, kterých se zúčastní tuzemští i zahraniční odborníci. Zaměří se například na humanitární souvislosti současné uprchlické krize a roli, jakou při ní hrají humanitární organizace. Také se budou věnovat otázce zemí a typu krizí, které má veřejnost tendence opomíjet, bezpečnosti humanitárních pracovníků nebo možnosti vyjednávání s extremistickými organizacemi. Zvláštní diskuse bude věnována situaci na Ukrajině, v Sýrii a Iráku.

Humanitární kongres se koná potřetí. Pořádá ho pět velkých organizací - ADRA, Člověk v tísni, Lékaři bez hranic, Charita ČR a Diakonie Českobratrské církve evangelické. Na akci se podílejí olomoucká Univerzita Palackého a České fórum pro rozvojovou spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…