V Praze se dnes bude naposledy hrát kabaret Ovčáček čtveráček

07.02.2017 6:27

V pražském Divadle Za plotem, které sídlí v areálu bohnické psychiatrické léčebny, se dnes večer odehraje derniéra divadelního kabaretu Ovčáček čtveráček. Inscenaci zlínského divadla, jejíž uvedení byla od premiéry loni v listopadu vyprodaná, mohou dnes lidé sledovat také v kinech. Přímý přenos uvede 70 kinosálů, pro velký zájem v některých z nich uvedou po skončení přímého přenosu několik záznamů.

V Praze se dnes bude naposledy hrát kabaret Ovčáček čtveráček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

Divadelníci vznikem inscenace reagovali na události související s udělováním státních vyznamenání, ve hře se kromě prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka objevují dalajlama, Jiří Brady, několik politiků i zpěvák Daniel Hůlka. Uvádějí, že většina dialogů je autentických.

Divadlo opakovaně zvalo na derniéru také Jiřího Ovčáčka. "Ten se však minulý čtvrtek omluvil s tím, že počátkem tohoto týdne bude mimo hlavní město. Zdali hodlá navštívit přímý přenos v některém z mimopražských kin, tiskový mluvčí na svém oficiálním twitterovém účtu neuvedl," řekli v pondělí divadelníci.

Autor inscenace, ředitel Městského divadla Zlín Petr Michálek, hru napsal, jak uvádí na webu, s "použitím různých rozhovorů, textů, článků a jedné hry VH". Inspirací mu byla Zahradní slavnost Václava Havla a její postava Hugo Pludek. Michálek uvedl, že kabaret byl původně zamýšlený pro pár přátel, od začátku byla s premiérou naplánována i derniéra. Text vznikl asi za dva dny, od nápadu do premiéry uplynulo asi devět dní.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…