V Praze se křtila Kniha Výhod pro rok 2017. Dorazil i tenista Radek Štěpánek

29.11.2016 7:37

V pražské restauraci Svatého Václava se uskutečnil v pondělí v podvečer křest Knihy výhod pro rok 2017. Kmotři akce – modelky Romana Pavelková a Iveta Vítová a tenista Radek Štěpánek – se shodli na tom, že investice do tohoto sborníku slev se rozhodně vyplatí. Z pestré nabídky slevových kupónů si podle nich vybere každý.

V Praze se křtila Kniha Výhod pro rok 2017. Dorazil i tenista Radek Štěpánek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tenista Radek Štěpánek

Inspirací pro vydání sborníku slevových kupónů byly pro majitele společnosti P&Q services s. r. o., která slevovou knížku vydává, Spojené státy, kde se koncept v raných šedesátých letech zrodil. Spolumajitel firmy Martin Janata se s ním setkal, když mezi svými patnáctinami a dvacetinami pobýval v zemi. Jeho spoluhráč z hokeje míval knížku slevových kupónů, častým používáním značně sežvýkanou, pohozenou na zadním sedadle auta a vždy, když šli někam na jídlo, vytrhl z ní kupón. Martina Janatu zajímalo, co že to je za knížku, a tak si ji půjčil, prolistoval si ji a takto zjistil, jak taková slevová knížka vypadá.  

Před rokem a půl, když přemýšlel nad tím, co by mohlo zajímat každého Čecha, si na ni vzpomněl. A protože u nás nic takového neexistuje, oslovil s nápadem svého spolužáka ze střední školy a dnešního spolumajitele společnosti Davida Nábělka. Společně se shodli, že by Čechy mohla slevová knížka zaujmout, neboť jak je známo, jsme slevový národ. Dali hlavy dohromady a zrodila se Kniha výhod s platností slevových kupónů na celý rok 2016.

Do pražské restaurace Svatého Václava tak přišli pokřtít již druhý sborník slevových kupónů. Oproti předchozímu roku si lze Knihu Výhod na rok 2017 pořídit kromě papírové verze také jako mobilní aplikaci, a to buď v celoroční, nebo zkušební měsíční verzi, která vyjde na 49 korun. K tištěné i mobilní verzi dostanou zákazníci ještě bonus kartu, na niž si mohou neomezeně tisknout zhruba 30 slev.  

Obě varianty – tištěná i elektronická – obsahují stejné kupóny. Výběr záleží na preferencích uživatelů. Kdo je konzervativní a rád si listuje knihou, spíše využije papírovou verzi Knihy výhod, moderní člověk může sáhnout po mobilní aplikaci. „Osobně vidím výhodu aplikace v tom, že je anonymnější, takže pokud se někdo stydí v restauraci vyndat klasický papírový kupón, v aplikaci ukáže obsluze jen displej,“ poukázal Martin Janata na jednu z výhod elektronické verze slevových kupónů.

Ty jsou v knize rozděleny do čtyř kategorií: 1. jídlo, pití, kluby, 2. sport, relax, zábava, kultura, 3. obchody, služby, cestovky a nově přibyla kategorie děti. Jak uvedl další ze spolumajitelů společnosti, David Nábělek, rozptyl slev je obrovský – sahá od minimálních 20 % po zhruba 80 %. V tištěné verzi stojí Kniha výhod 499 korun, aplikace je o sto korun levnější. Obě varianty jsou k dostání na e-shopu knihavyhod.cz, e-shopu Activa a pobočkách řetězce Tesco.

Kniha obsahuje pestrou paletu slevových kupónů. Kmotra knihy, modelka Romana Pavelková, jako matka zhruba ročního synka vítá zejména slevy pro děti, protože jak zjistila, například vstupy do zábavního parku jsou relativně nákladné. Další kmotra, modelka Iveta Vítová, která dorazila na křest knihy s dcerkou Anetkou, souhlasí s finanční náročností aktivit a potřeb pro děti, takže stejně jako Vítová vítá zejména dětskou sekci slev. Třetí kmotr, tenista Radek Štěpánek, ještě děti nemá. Kupóny ale podle svých slov využije třeba při sportu nebo placení v restauraci, kam pozve budoucí matku svých dětí. V knize si zkrátka každý najde to své, shodli se kmotři.  

reklama

autor: Lucie Štěchová

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…