V Praze se na 1. máj konají setkání stran i demonstrace

01.05.2014 6:40

Slavit 1. máj dnes budou v Praze politické strany i umělci, ale chystají se i demonstrace. Komunisté se tradičně sejdou na Výstavišti, ČSSD naopak přesune místo oslav z Výstaviště na Slovanský ostrov. Svobodní připravili „protievropský" happening a konat se bude také průvod anarchistů.

V Praze se na 1. máj konají setkání stran i demonstrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rozkvetlá třešeň

Na oslavu ČSSD by měl dorazit předseda strany a premiér Bohuslav Sobotka a lídr kandidátky do europarlamentu Jan Keller. Přítomným bude vyhrávat živá hudba a připraveny jsou i atrakce pro děti. Hnutí ANO chystá setkání s občany na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Tradiční akce komunistů na Výstavišti by se zase měli zúčastnit místopředsedové strany Petr Šimůnek a Jiří Dolejš a pravidelným účastníkem je i někdejší předlistopadový generální tajemník Ústředního výboru KSČ Miloš Jakeš. Hnutí Úsvit připravilo sportovně-zábavné odpoledne, na akci vystoupí předseda hnutí Tomio Okamura. Na Petříně se sejdou členové a příznivci opozičních stran TOP 09, která chystá veselici s kandidáty na europoslance, a ODS.

Na Petřín míří i umělci

Kromě politiků bude ale Petřín patřit i umělcům, kteří vyzdobí chodníky zamilovanými motivy. Zamilovaní se mohou vypravit také do kina Lucerna na projekci sedmi filmů se slovem „láska" v názvu.

Prahu čekají i demonstrace. Oznámen byl například pochod anarchistů, kteří chtějí představit svou činnost. Strana svobodných občanů, která je známá euroskeptickými názory, plánuje na Malostranském náměstí „Oslavy konce 2. pětiletky ČR v Evropském svazu", k deseti letům od vstupu Česka do EU. Podle pražské policie budou všechny akce v hlavním městě sledovat desítky policistů, ale žádnou akci policie nepovažuje za rizikovou.

Větší nebezpečí hrozí v Ústí nad Labem, kam dnes dorazí zřejmě několik stovek radikálů na setkání, které svolala jako předvolební mítink Dělnická strana sociální spravedlnosti. Protiakci chystají i antifašisté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…