V Praze se sejde vedení ČSSD, řešit budou i Zimolovu rezignaci

09.11.2018 6:33

V pražském Lidovém domě se dnes odpoledne sejde nejužší vedení ČSSD. Na dlouhodobě plánovaném jednání budou špičky sociální demokracie řešit také aktuální téma středečního odstoupení statutárního místopředsedy ČSSD Jiřího Zimoly. Ten svůj odchod odůvodnil tím, že považuje za nemožné, aby současné vedení ČSSD změnilo politiku strany.

V Praze se sejde vedení ČSSD, řešit budou i Zimolovu rezignaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

Zimola se dlouhodobě rozcházel s ostatními členy grémia či předsednictva ČSSD v názorech, kam stranu dál směřovat. V rámci iniciativy Zachraňme ČSSD přišel například s návrhy na přeregistraci členů strany, přímou volbu předsedy na březnovém sjezdu či obměnu členů sociálně demokratických ministrů. Iniciativa se však dočkala kritiky na nedávném zasedání širšího vedení ČSSD.

Zimolovo místo v čele strany zůstane neobsazené. Na řádném sjezdu v Hradci Králové bude totiž ČSSD už v březnu volit kompletní vedení. Odstoupí na něm i předseda Jan Hamáček a místopředsedové zvolení na letošním mimořádném sjezdu, aby se jejich funkční období sjednotila s ostatními stranickými orgány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…