V Praze si dnes připomenou justiční vraždu Milady Horákové

26.06.2014 6:04

Lidé si dnes na několika místech Prahy připomenou justiční vraždu političky Milady Horákové. Popravena byla před 64 lety 27. června. Připomínat se budou i další oběti komunistického režimu. Shromáždění se uskuteční na hřbitovech na Vyšehradě a v Ďáblicích, pietní průvod také projde přes Most Legií k památníku na Újezdu.

V Praze si dnes připomenou justiční vraždu Milady Horákové
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Milada Horáková popravená v roce 1950

V Národním divadle společnost Člověk v tísni promítne žákům základních a středních škol film Případ dr. Horáková, následovat bude happening na Újezdu u pomníku obětem komunistického režimu. Na několika místech Prahy budou také umístěny výtvarné instalace pod názvem Komunismus bolí dodnes. Cílem je připomenout zločinnou podstatu komunistického režimu, uvedli organizátoři.
 

Právnička a národně socialistická poslankyně Horáková se účastnila protinacistického odboje, byla kvůli němu vězněna v koncentračních táborech. V roce 1949 byla zatčena a v červnu 1950 odsouzena ve vykonstruovaném procesu k trestu smrti.       

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…